log in

Nyheter

HOCKEY I HØNEFOSS ER FOR ALLE

På lørdag starter hockeysesongen 2019/20 i Hønefoss. Panthers går løs på Lørenskog kl 16.00 (den 14/9) i Schjongshallen. Boork gir deg her to gode grunner til å møte opp, uansett om du har Panthers i blodet, er bittelitt nysgjerrig på årets lag eller egentlig ikke har noe annet å gjøre lørdag ettermiddag. 

1. Identitet. 

Identiteten i Panthers skal du kunne ta og føle på når du sitter blant publikum. Du skal kjenne farten, det offensive spillet og innstillingen at vi i Ringerike har en ambisjon og vil noe med det vi driver med. Vi hadde samme innstillingen forrige sesong når vi startet med å vinne borte mot forrige sesongs norgesmestere Frisk Asker. Vi var like offensive i den siste kampen da vi i mars i år mistet GET plassen til Grüner. 

Er det vanskelig å spille sånn?
Ja. Ishockey er verdens raskeste lagidrett. Enormt fysisk arbeid må legges ned hele veien. Det finnes ingen snarveier for oss. Vi kjemper om åpninger på centimetere eller millimetere. Det er ingen svære åpne «bakrom» i hockey. Det finnes små flater og områder å angripe i et sekund eller to. Om du er defensiv i din tankegang, blir du ikke bedre på å se når de mulighetene dukker opp, og da blir ting avgjort av tilfeldigheter. Retorikken blir etterpå preget av bortforklaringer eller unnskyldninger eller burde/ skulle gjort det sånn eller slik. Livet har nok av det. Ringerike som distrikt, i de 10 årene jeg bodd her, har ihvertfall vært preget av det på alle nivåer i de fleste debatter. 

Opp og frem. Kom og stå bak oss!

Taper dere ikke da innimellom? Rykket dere ikke ned?
Jo. Og Jo. Du taper. Du er ikke perfekt. Du kan feile. Du er ikke mislykket for det. Vil du utvikles får du vokte på ditt språk. Ihvertfall om du er i lederstilling eller hockeytrener. Og ikke minst forelder til barn som skal lære seg av nettopp det å feile ganske ofte. 

Pass deg for å gjøre verb til adjektiv, som Tommy Lundberg skriver i sin bok «Empatieffekten». Du får lære deg skillet mellom handling (mislykkes, vi rykket ned) og identitet (mislykket, gi opp uten ønske å lære). 

Det var det jeg var mest stolt av som trener i fjor: Hvordan vi representerte distriktet nasjonalt på høyeste nivå. Vi gikk løs på ny kamp ved å jakte på muligheter. Vi ga alt. Vi sto sammen som lag. Og selv om vi ramlet sammen de siste brutale kampene i fjor så mistet vi aldri oss selv. Vi var like offensive hele veien, selv om kreftene fysisk og mentalt ikke var der. Naivt vil så klart noen tenke. 

Men for oss handler hockey i Ringerike nettopp om mye mer. Mest av alt utvikling. Holde sammen. Vi er Ringerike. Vi rykket ikke ned fordi vi forsvarte oss dårlig. Vi var bare ikke gode nok offensivt. Så da får vi jobbe mer og lære, og gå løs på en ny sesong med nye erfaringer. 

Det er som Petter Stordalens sier: «Fremgang er ikke noe du har, det er noe du har hatt og kan få igjen. Det som driver deg skal være muligheten at bli litt bedre idag enn igår, men ikke så god som imorgen.»

2. Rollemodellene 

Det har blitt sagt før. Jeg har skrevet det før. I disse gutta får du ekte rollemodeller. Du vil i match se «krigere» som Robin Bjørnstad, Andreas Adolfsen eller Dennis Ryttar, for å nevne noen. Du får du blod, svette og tårer. Men du kan også av samme unge menn få tre diskokonger som stiller opp en fredagskveld dagen før kamp på klubbens isdisko for barn.
Bamsekamp januar 2018 Diskokonger
De kan være sosiale og skape masse trygghet, men som også kan si ifra om enkle ting som at de skal rydde etter seg når de har spist ferdig.Vi er mennesker og vi kommer alltid til å være avhengige av gode rollemodeller. Disse gutta er det mest ekte du kan heie på. Bak alt det utstyret finnes det mer enn bare muskler. Der finnes det noe å bygge fremtiden på. Gutta studerer eller jobber på skolene der barna dine går, de jobber for lokale bedrifter som har samme trua på gutta som jeg har. De trives her og bidrar hver dag både på og utenfor banen. Der skal du selv når du kommer på lørdag, hente din egen inspirasjon til hverdagen din. 

Det er ihvertfall i disse gutta jeg henter mye av min egen inspirasjon og tro på distriktet vi bor i. 

Her skal du se stoltheten av å representere noe større enn deg selv. 

Vi ses på lørdag!

 

// Hilsen Martin Boork, trener Ringerike Panthers.

 

 

 

 

facebook large instagram large twitter

 

Kontakt oss

Ringerike Ishockeyklubb
Ringeriksgata 11
3510 Hønefoss
Org.nr 983 923 119
Stiftet 14.1.1973

 

Log in or create an account