log in

Nyheter

Frisk-kampen oppsummert og ukesplan

Eivind Eiken Andresen Foto: Tor Kristian Sørensen Eivind Eiken Andresen

Returoppgjøret mot Frisk Asker ble en thriller, da vi nok en gang klarte å hente opp en Frisk Asker ledelse og skape spenning i matchen helt inn. Nedenfor oppsummerer Jim Gallagher kampen og avslutningsvis ser dere hvordan uken ser ut. 

Jim oppsummerer gårsagens kamp slik: 

"Ringerike var ikke mange millimetere unna et meget stor resultat i går, for det var på en måte de små tingene som ødela for gutta på en dag der de nok en gang samler seg etter motgang i perioder. På første målet til Frisk Asker er puck såvidt synlig under armen til Kallio, på andre målet går puck mellom bena på en ringerikeforsvarer og til spiller i slottet, på tredje målet pælmes puck inn fpran mål og treffer skøytejern-tuppen til Fuglesang og går i mål, på fjerde målet setter Hansson skøyta fast i isen og faller og på det femte målet skyter Frøshaug et skudd målvaktene vil ta 19 av 20 ganger.

Ringerike beviser nok en gang at de henger med de beste lagene, spesielt etter at de "store" går fra seg de første minuttene i forsøk på å drepe matchene før den egentlig har begynt. I går skjedde også noe Ringerike skal ta med seg videre, mer skudd på mål. Første målet er skudd og scoring på retur, mål 2 er skudd med litt trafikk foran og mål 4 er skudd i sidebevegelse på blå. Hadde Ringerike hatt flaks i går så ville også skuddet 10 sekunder før slutt gått inn og ikke truffet spiller rett foran åpent nett.

Kampen:
1 periode:
0-1, 15:11, Krogdahl. Fører puck inn på høyre side, skyter fra sirkel og får kranglet inn retur på eget skudd. Burde nok vært rydda bort. det ble såvidt snakket om goalie interference, men det var det ikke (videosjekk).
0-2, 15:57, Medby. Forsøk på spill ut langs rundvant mislykkes. Puck ned igjen nedenfor mållinje og ut i slottet der Medby kommer skliende inn.
1-2, 19:55, Melin. Szydlowski sitter for en tripping. Dropp til venstre for Frisk Asker målet. Melin vinner droppen, Söderberg passer Ryttar som skyter. Melin er foran mål som han skal være og putter på returen.

Pause
Skuddstatistikken 5-17 viser ganske tydelig hvem som var i føringen i første periode. Frisk Asker går ut i to-hundre og forsøker kjøre over Ringerike for å sette matchen. Ringerike står imot og produserer i tillegg noe selv også. Schjongshallen og spillerne får en skikkelig vitaminpille 5 sekunder før pause og det snakkes om gjentakelse av første kamp mot Frisk Asker.

2 periode:
2-2, 27:43, Ellefsen. Ringerike presset i egen sone. Skaarberg og Hansson ryddr litt og finner Ellefsen som går oppover på høyresiden, skjærer inn på blå, kommer seg til midt foran et par-tre meter inn i sone og skyter. Skuddet blir et av de få slike skudd som går i mål.
2-3, 19:59, Bonis. Parks sitter 2 minutter for slashing. Med 5-6 sekunder igjen av perioden droppes det til venstre for Kallio. Frisk Asker vinner dropp, back skyter i Moen og puck havner ut til høyre for målet. Bonis pælmer puck inn foran mål og treffer Fuglesang på skøytetuppen.

Pause
Skuddstatistikken 12-7 viser at dette var Ringerike sin periode. Ringerike putter bare ett mål i denne perioden, noe Frisk Asker kan være glade for, for dette var en god periode av Ringerike. Frisk Asker sin ledelse kom ett tidel før andre pause. Marginene er små i hockey, det viser denne perioden med all tydelighet. Dog, de 900 tilskuerne gledet seg til mer enn bare puckkastekonkurransen i pausa.

3 periode:
2-4, 41:15, Szydlowski. Hansson er dessverre uheldig og faller inne i egen sone (skøyte fast i spor i isen?). I fallet sender han puck rett ut mot blå der Szydlowski kommer innover. Fra cirka sirkel setter han pucken over skinn/under snap.
2-5, 53:29, Frøshaug. Ringerike klarerer sone men har ikke full kontroll. Det ender med at Frøshaug etter hvert får puck, tar fire steg inn i sone og klinker til med et slagskudd som går inn.
3-5, 55:59, Aastad. Ringerike bryter et Frisk Asker angrep foren egen boks. Langdalen fører puck hele veien opp til mål og finner Aastad rett foran kassa med en liten tversover.
4-5, 58:37, Söderberg. Ringerike jager og kaster folk fremover. Söderberg får puck på midten, avanserer inn i sonen i en venstre sidebevegelse og skyter "i steget". Frisk Asker sin målvak har blitt med over til siden og klarer ikke stoppe isskudet nede motsatt.

Slutt
Skuddstatistikk tredje periode 10-13. Total skuddstatistikk 27-37. Tredje periode er mer jevn med et Frisk Asker overtak i starten og et Ringerike overtak mot slutten. Begge lag har flere relativt fete sjanser til flere mål i denne perioden.

Alt i alt:
Jeg tror Frisk Asker var meget fornøyd med å kunne reise hjem over Sollihøgda med 3 poeng i går. Ringerike var veldig nære en utligning rett før slutt. Ringerike på sin side hadde uflaks med de små tingene som man blir straffet veldig hardt for i Get. Som skrevet tidligere så er det millimetere om å gjøre at det ikke går galt og heller ender med mål for Ringerike istedenfor mål i mot."

Denne uken:
De neste dagene venter tre kamper, så her kommer godbitene på rekke og rad. 

Tirsdag: Sparta - Ringerike. Kampstart klokken 18.30.
Torsdag: Ringerike - Storhamar. Kampstart klokken 18.30.
Søndag: Manglerud - Ringerike. Kampstart klokken 17.00.

Vi ønsker hele Ringerike og omegn velkommen på kamp når det på torsdag er klart for nok en storkamp i Schjongshallen! Bortekampene sees også best fra tribunene i respektive haller, men TV2 Sumo sender som vanlig kampene, så det er en ålreit løsning det også.

Billetter til hjemmekampen kan kjøpes i appen nå! Ved å forhåndskjøpe billetter unngår du både en utsolgt-situasjon og å stå i kø i billettluka kampdag. 

facebook large instagram large twitter

 

Kontakt oss

Ringerike Ishockeyklubb
Ringeriksgata 11
3510 Hønefoss
Org.nr 983 923 119
Stiftet 14.1.1973

 

Log in or create an account