log in

Nyheter

Festaften i Schjongshallen

  • Skrevet av Redaksjonen
Banens gigant: Henrik Fayen-Vestavik Foto: Tor Kristian Sørensen Banens gigant: Henrik Fayen-Vestavik
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Gårsdagens 4-3 seier mot serieleder Vålerenga vil bli husket lenge. Kampen inneholdt alt man ønsker en hockeykamp skal inneholde. I tillegg var det nærmest fullsatt i Schjongshallen. Vi suger på karamellen i et par minutter til, før vi nullstiller og lader opp til en ny stormatch i Schjongshallen når Frisk Asker kommer på besøk førstkommende søndag. 

Mye er sagt og skrevet om gårsdagen, men høydepunktene fra TV2 og Jim Gallagher sin oppsummering er uansett verdt å få med seg. 

"Det var ikke noe å si på stemningen eller oppmøtet på Hønefoss i går. Hallen har ikke vært så full på oppvarmingen siden siste avgjørende kvallikmatch mot Narvik i mars. Det er helt tydelig at Vålerenga trekker ekstra med tilskuere, kanskje også noen som kun har befatning med ishockey gjennom iskrigerne programmet på tv. Det er vel trygt å si at med den kampen som ble servert i Schjongshallen i går så er det vel ingen som ikke har lyst å komme på kamp nok en gang. Publikum fikk se en kamp der serielederne fyret av skudd på skudd som enten gikk utenfor (Shampo sa på intervju at de hadde over 80 avslutninger hvorav 42 var tellende) eller rett og slett, med unntak av 3 skudd, ble reddet av dagens gigant i Schjongshallen; målvakten Henrik Fayen-Vestavik.

Det er på tide å begynne, også for media og forståsegpåere, å snakke om at Ringerike gjør det bra i matcher og ikke tillater motstandere det spill de vil sette opp, og heller begynne å snakke om at det er gameplan Ringerike som gjør at rookiene i Get slår fra seg i kamp etter kamp.

Opptakten til kampen mot Vålerenga har ikke vært den aller beste mannskapsmessig, men i dette gamet må man stille opp med det mannskapet man har tilgjengelig. Noe som virket veldig bra i går. Bjørnstad, Westman, Petterson, Tangen Henriksen, Langdalen, alle sammen på skadelisten til kampen mot Vålerenga.

Kampen:

1 periode:

Ingen scoringer denne perioden.

Pause.
Vålerenga går ut for å drepe matchen i første periode. Skuddstatistikken sier sitt om hvor på banen spillet stort sett foregikk, men det er noe med hvor farlige skuddene er. Hjelper ikke med 15 skudd om alle går i skinna eller i navlen på målvakt. Det er akkurat slik Ringerike må spille for å holde unna topplagene som naturlig nok forsøker parkere matchen. Offervilje og beinhard jobbingHelt mot slutten av perioden hadde Ringerike en kjempesjanse til å ta ledelsen 1-0 men det ebbet ut med 0-0 etter første periode.

2 periode:

1-0, 22:27, Aastad. Lindström sitter ute for farlig spill med høy kølle. Ringerike setter opp powerplay. Melin spiller tversover til Söderberg som igjen finner Aastad på bakre stolpe. Veldig bra pp-mål.

2-0, 23:04, Engesveen. Ringerike bryter et Vålerengaangrep i egen sone. Hansson setter fart og spiller Engesveen på venstre som kommer seg inn til topp sirkel og så setter skuddet helt oppe i korsan over snappen til målvakt. Glitrende kontring.

3-0, 31:45, Aastad. Ylven sitter ute for en hooking. Ringerike setter opp powerplay igjen. Puck ute hos Ryttar som faker skudd og sender pass ned til Söderberg som igjen legger ut i slottet der Aastad har litt rom. Aastad klinker til "på dirrer'n" og setter puck wreit im winkel over snap på målvakt.

Pause.
Denne perioden vinner altså Ringerike 3-0. Ringerike får mer ro i denne perioden på grunn av 4 2-minuttere på Vålerenga og setter da 2 pinner også i powerplay. Dette var en periode da Vålerengas skudd stort sett ikke ble tellende og dermed vinner Ringerike skuddstatistikken. Lindström med to "telefoner" i løpet av kort tid midt i perioden (altså skudd i stolper). Det er vel ingen overdrivelse å si at en god del sukater ble gnukket ut av øyne rundt omkring i hockeynorge da dette perioderesultatet ble kjent.

3 periode:

3-1, 45:21, Eidstedt. Eidstedt fosser frem på høyre side, inn i sone, passerer Ringerike sin back på topp sirkel og klarer legge en backhand opp i taket på kloss hold.

3-2, 46:20, Ahlholm. Vålerenga får snurr på spillet inne i Ringerike sin sone, Lindström skyter og Ahlholm får pirket inn returen.

3-3, 56:48, Espeland. Vålerenga utnytter hybrid-icing regel da Csiszar slår langt på Spets, han henter puck i rundvant og spiller puck ut i sone igjen til Espeland som klinker til på direkteskudd.

Pause
En periode som tydelig viser at Ringerike er en femmer short på folk. Det handler om å holde unna og håpe det holder helt inn. Vålerenga spiller rundt og rundt og har 21 tellende skudd i løpet av perioden...Ringerike har 2. Dette er første periode Ringerike så langt i Get-sesongen heller har valgt å pælme puck ut istedenfor å spille seg ut i nevneverdig grad. En vellykket time-out etter 3-2 reduseringen gjorde at det ikke ble noe ketchup-effekt og heller ingen krise da 3-3 kom 3 minutter før slutt.

Sudden:

Det bølger frem og tilbake i 3 mot 3 spill med nestensjanser begge veier inntil Kristensen får en uheldig tripping-utvisning i et taklingsforsøk. Vålerenga spiller 4 mot 3 og tar i tillegg ut målvakt da PP er etablert så de spiller 5 mot 3. Vålerenga spiller 5 mot 3 i 2 minuter uten å score, og da Ringerike er fulltallig så tar det 8 sekunder før Ringerike putter i det åpne målet. Lang puck opp som Söderberg når først, han spiller Fuglesang som skyter en flipp-flopper mot mål som Söderberg pirker videre inn i mål.

Alt i alt:
Dette ble en hockeykamp inneholdende alt som trengtes for at oppmøtt hjemmepublikum skulle kose seg max på hockeykamp. Kudos også til Vålerengasupporterne som alltid lager liv på match. 1335 tilskuere på en tirsdagskveld på hockeykamp er ikke dagligdags, men jeg kan umulig se at en eneste sjel fra Hole, Jevnaker og Ringerike gikk fra Schjongshallen etter denne kampen med tanken "dette gidder jeg ikke en gang til", så dette gjentar alle vi som arrangerer kampen gjerne om og om igjen. Dette var knallreklame for hockeysporten og det livet en kamp lager.

Kudos også til Vålerenga som stoppet og signerte autografer til unge ringeriksspillere etter matchen."

Neste kamp Ringerike:

Frisk Asker kommer på besøk til Schjongshallen søndag 7. oktober. Kampstart klokken 17.00. Billetter kommer for salg i appen vår som du kan laste ned i App-Store og Google-Play og heter Ringerike Panthers. Det er også mulig å kjøpe i døra på kampdag. 

facebook large instagram large

Kontakt oss

Ringerike Ishockeyklubb
Ringeriksgata 11
3510 Hønefoss
Org.nr 983 923 119
Stiftet 14.1.1973

get logo

Log in or create an account