log in

Nyheter

Seier mot Manglerud!

  • Skrevet av Redaksjonen
Seier mot Manglerud! Foto: Tor Kristian Sørensen
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Manglerud kom til Schjongshallen spekket med selvtillitt etter en god åpning på sesongen med seier over både Stavanger Oilers og Stjernen. Vi startet kampen bra og utnyttet overtallsspillet vi fikk, som resulterte i to mål. Etter dette ble det en skikkelig krigekamp der vi leverte glimrende i forsvar. Det viktigste: TRE poeng sikret!

Jim Gallagher har skrevet sin opplevelse av kampen:

Regionens, Ringerikes, Hønefoss's, klubbens, lagets aller første 3-poenger i Get-ligaen.

Det skrives historie nær sagt hver eneste gang Ringerike spiller kamp. I går kom altså den aller første 3-poenger på hjemmebane i landets øverste liga etter at Ringerike slo Manglerud Star 2-0 i Schjongshallen foran 602 tilskuere. Manglerud Star har hatt en god start på sesongen med 2 seire (Stavanger borte 2-3 e.straffer og Stjernen 7-2 hjemme) og kom nok til Schjongshallen med en tanke om at her skulle bare det nye laget i Get males istykker på vanlig Manglerud-måte. Slik gikk det altså ikke. Ringerike møter ikke opp til kamp med annen tro enn at den kan vinnes, og i går ble de belønnet for hardt arbeid, ofring, tekking av skudd og ved å ha en meget god målvakt.

1 periode:
08:34, 1-0, Anders Tangen Henriksen. Hermansen på Manglerud sitter ute for en slashing da Ringerike etablere power play og har et par nesten-sjanser før det blir en dropp til venstre for Manglerudmålet. Söderberg forlenger puck ut til Ryttar som sender en tversoverpasning til Anders Tangen Henriksen som kliner til med direkteskudd og pucken wreit im winkel. Kongemål i powerplay.


12:34, 2-0, Anders Tangen Henriksen. Hermansen sitter ute for nok en slashing. Ringerike etablerer seg i sonen igjen, Ryttar ute på blå finner Langdalen på motsatt side som igjen finner Anders Tangen Henriksen i toppen av "slottet". (for uinvidde: slottet er området foran mål). Henriksen blir hindret litt, men klarer få med seg puck med skøyta i andre forsøk og setter håndleddsskuddet i mål.

Pause
Skuddstatistikk 12-17. Det var en ujevn periode der begge lag spilte med høyt tempo. Ringerike får uttelling igjen i powerplay og får matchen akkurat dit de vil ha den. Litt "skummelt" var det at på 19:20 får Lystad en 2-minutter for roughing og at Engblom får en interference rett før slutt som avventes og da ikke starter å gå før periode 2 skal starte. Dagens første 3 mot 5 blir et faktum.

2 periode:
Ingen mål i denne perioden.


Pause
Skuddstatistikk 2-5 (noe teknisk her igjen?). Ringerike klarte å ri av 3 mot 5 i starten av perioden. Perioden er Manglerud sin uten at de klarer å putte mål. Det var mange nesten-sjanser og stryk av stolper/stolpe-ut for Manglerud i denne perioden. Ringerike uten de altfor store mulighetene, men skal klappe seg selv og hverandre på skuldrene for vel utført defensiv periode.

3 periode:
Ingen mål i denne perioden.


Slutt
Skuddstatistikk 3-12 (17-34 totalt). Det ble mye trykk mot Ringerikes mål i denne perioden. Ringerike fikk spille overtall i starten av perioden og hadde et par halvgode muligheter men bortsett fra det og Engesveen's sjanse alene mot mål etter en "oldboyspasning", dvs lang lyre fra bånn til rød så handlet mye om å forsvare ledelsen. Det tok relatuvt lang tid før Ringerike fikk tellende skudd på mål i denne perioden. Ringerike måtte ri av 2 forskjellige 3 mot 5 situasjoner i denne perioden. Først etter 8-9 minutter og så igjen etter 14-15 minutter. Perioden avsluttes med litt Rocky-moves da Max Petterson står opp for Kallio og sier klart ifra til Coatta at å slashe på målvakt er komplett dust. Det ble rett i garder'n på begge uten noe særlig etterspill tror jeg.

Alt i alt:
Ringerike gjennomfører nok en god kamp i debutsesongen i Get. Det er klart at man får masse trykk mot seg til tider, men når man klarer å ri av dette og så selv produsere mål så fortjener man å vinne. Ringerike spiller, og forsøker hele tiden spille, sitt spill, og lar seg ikke stresse av hvem som er motstander. Dette er rett og slett en herlig gjeng med hockeyspillere som fortjener mange tilskuere på hver kamp. Når det gjelder dette med tilskuere så tror jeg Ringerike har en liten vei å gå spesielt på tirsdager og torsdager. Det er klart at kampstart 18.30 gjør at familiene med de yngste barna kanskje ikke velger hockeykamp, i tillegg er jo tirsdag/torsdag en yndet treningsdag for de fleste idretter. Vi fortsetter uansett å bygge kultur for å gå på hockeykamp.


Oppfordring fra meg til firmaer i Hole, Jevnaker og Ringerike: Kjøp billetter, støtt Ringerike Panthers, og gjør det til en firma-greie å gå på kamp.

Oilers og Stjernen neste motstandere
I morgen, torsdag, tar vi turen til Stavanger for møtet Oilers, som er et av de mest dominerende lagene i norsk hockey de siste årene. Kampen kan ses på TV2 Sumo fra klokken 18.00. Søndag venter nok en hjemmekamp, da kommer Stjernen på besøk. Stjernen begynner vi å stifte god bekjentskap til etter å ha møtt de ved tre tilfeller de siste månedene: To ganger i kvaliken i vår og en gang i oppkjøringen til denne sesongen. Alle tre kamper har endt med seier til Fredrikstad-laget, men vi gir ikke opp så lett. Ny kamp, nye muligheter. Møt opp i Schjongshallen til kampstart klokken 17.00 og hei oss frem til seier. Deres støtte betyr uendelig mye! Billetter kan kjøpes i appen.

facebook large instagram large

Kontakt oss

Ringerike Ishockeyklubb
Ringeriksgata 11
3510 Hønefoss
Org.nr 983 923 119
Stiftet 14.1.1973

get logo

Log in or create an account