log in

Nyheter

Trenerprat med Per Braxenholm

  • Skrevet av Redaksjonen
Per Braxenholm Foto: Frank Tverran Per Braxenholm
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Før sesongen drar i gang på lørdag har vi tatt en prat med Per Braxenholm. Les mer om hans tanker rundt sesongen og samarbeidsavtalen med Frisk Asker.

Hva har vært bra i oppkjøringen og hva har vært mindre bra som må forbedres frem til sesongstart?
Vi har en bra gjeng med ambisiøse gutter. Treningsmessig ligger vi an sånn som vi ønsker. Det som må bli bedre er egentlig alt. Vi vil bli bedre i alt vi gjør, og dette er noe som pågår utover hele sesongen. Nå har vi hatt noen kamper med en del mål, men vi ønsker fortsatt å gjøre ennå mer, da vi skaper flere store sjanser. Vi har ikke helt rukket å sette powerplay ennå, vi har hatt en del skader mot slutten nå som vi skulle gå gjennom det (powerplay) på trening, så det må vi trene mer på fremover.

Vi har et ungt lag (gjennomsnittsalder på 22 år), hvordan tror du disse vil klare seg når vi møter andre lag med kanskje litt mer rutine?
Vi har et ganske ungt lag, men vi har mange rundt 25 år også, og da er man jo ganske voksen innen hockeyen. Det er klart vi gjerne skulle hatt et par som er rundt 30-35 med mer rutine, men det har vi ikke. Men vi er uansett veldig fornøyde med det vi har. Heller unge, sulte og ambisiøse spillere som vil noe, enn eldre som er litt trøtte. Jeg ser det ikke som noe negativt at vi har et ungt lag. Vi har også flere i laget som har vært med i mange år, som kan ta ansvar, så dette blir ikke noe problem.

Thomas Melin gjør en bra jobb med keeperne våre. Hvordan jobber han med dem, med tanke på at han bor i Sverige?
Thomas er her ca en gang i måneden. Han er med på de ordinære treningene når han er her, i tillegg til at han som regel har to rene målvaktstreninger der han jobber med teknikk, ser på hvordan det har vært siden sist, og hva de skal jobbe med mot neste gang han kommer. Etter hver kamp får han også videoklipp som han ser på hjemme og har deretter dialog med keeperne på telefon. Thomas har god oppfølging av våre keepere. Også utespillerne har god nytte av keepertreningene, da de kan få noen tips om hvor de kan skyte i ulike situasjoner.

Klubben er inne i et bra driv, både med tanke på elitelag og bredde. Hvor viktig er det for det totale bildet at disse jobber sammen?
Det er VELDIG viktig. Det er en klubb, så det er viktig å jobbe i hele klubben. I det lange løpet så er bredden utrolig viktig. Man må få egne ungdomslag. Dette vil gjøre noe med interessen rundt hele klubben og det å få egne spillere er vesentlig (dette er langt frem i tid). Som i dag når vi ikke har noe juniorlag er det vanskelig når vi får skade eller sykdom. Bredden er som sagt utrolig viktig. Vi dobler mengden barn for hver sesong, så Håkan og alle andre involverte gjør en veldig bra jobb.

Hvilke lag tror du vil spille kvalik denne sesongen?
Som alle ande sier, så kommer det til å bli jevnt, det kommer til å bli enda jevnere enn forrige sesong. Favorittene er vel Nidaros, Narvik og Comet. Vi er utfordrere. Også er det andre lag som vil være der. Det er veldig vanskelig å svare. Men Nidaros vant forrige året, de er favoritter. Narvik ser bra ut, Comet ser bra ut, vi ser bra ut. Det blir spennende å se.

Vi har fått flere spørsmål om Frisk bare kan hente tilbake sine spillere dersom de plutselig trener spillere under sesongen. Kan du fortelle litt mer om samarbeidsavtalen med Frisk Asker?
Spillerne vi har på lån fra Frisk Asker er jo deres spillere. Samarbeidsavtalen mellom klubbene handler om gjensidig respekt. Begge klubber respekterer hverandres målsettinger, der vi har nesten de samme målsettingene, bare i ulike divisjoner. Denne avtalen skal gagne begge lag, og det er ingen av lagene som ønsker å ødelegge for hverandre. Asker vil ikke hente tilbake spillere fra oss for å ødelegge. Dersom de trenger å hente en eller flere av sine spillere tilbake, vil det være samtaler mellom klubbene for å finne en løsning. Det er vanskelig å sette seg inn i en slik situasjon nå, da avtalen handler om å hjelpe og stole på hverandre. Dersom Asker trenger spillere eller vi trenger spillere, vil klubbene finne en løsning sammen. De nye spillere som er på lån fra Asker er en del av vårt lag og er tenkt å være hos oss ut sesongen. Dere kan lese mer om avtalen her på Asker sin hjemmeside.

facebook large instagram large

Kontakt oss

Ringerike Ishockeyklubb
Ringeriksgata 11
3510 Hønefoss
Org.nr 983 923 119
Stiftet 14.1.1973

get logo

Log in or create an account