log in

Nyheter

Jublet etter seier på straffeslag

Engesveen satt den avgjørende straffen Foto: Frank Tverran Engesveen satt den avgjørende straffen

En thrillerkamp mot tabellnabo Hasle/Løren ble avgjort da Lindbom stengte buret i straffekonkurransen samtidig som Engesveen scoret på sitt forsøk. 

Dagens kamp startet veldig overbevisende da vi scoret to ganger i første periode og hadde brukbar kontroll på Hasle/ Løren. Visst var gjestene farlig frempå ved et par anledninger, men vi hadde litt utur som ikke scoret et til de første tyve minuttene. Vi gikk dermed til pause på stillingen 2-0.

Andre periode åpnet ikke veldig bra for våres del, etter drøye minuttet scoret gjestene reduseringen. Det skulle ikke gå mange flere minutter før de igjen var frempå og scoret utligningsmålet. Det kjentes som en liten kalddusj at det nå stod 2-2 i Schjongshallen. Men heldigvis klarte vi å utnytte et overtallsspill et par minutter senere og gikk dermed opp i ledelsen igjen. Resultatet til andre pause var 3-2. 

albert 1 0Om det kjentes som en liten kalddusj når gjestene utlignet i andre periode, skulle vi virkelig få en kalddusj i tredje. Hasle scoret ikke bare en gang, men to ganger i løpet av de første minuttene av tredje periode og kampen var snudd. Spenningen var nå total, og minnene om onsdagskampen kom nå i tankene, for da klarte vi aldri å komme tilbake etter at Hasle tok ledelsen i tredje periode. Historien skulle heldigvis ikke gjenta seg. Med rundt tolv minutter igjen av tredje periode scorer vi utligningsmålet etter et skudd fra blå som ble styrt i mål. Dette resultatet stod seg ut perioden, og dermed gikk kampen til sudden. Vi startet da i spill fire mot tre, men vi klarte ikke å finne en måte å score på i overtallsspillet og heller ikke i de resterende minuttene. Kampen skulle dermed avgjøres på straffeslag.

Lindbom stod solid i mål og stoppet alle tre forsøkene til Hasle, samtidig som Engesveen scoret det avgjørende målet for oss når han fikk muligheten. Dermed fikk vi det ekstra poenget i dagens kamp, noe som kan vise seg å bli veldig viktig når det drar seg til mot slutten.

Ringerike - Hasle/ Løren 5-4 etter straffer
1-0: Albert. De Jonge, Moen
2-0: Albert. Bjørnstad
3-2: Melin. Scott Hagen, Westman
4-4: Engesveen. Ryttar
5-4: Engesveen (straffer)
Banens beste: Westman

Onsdagens kamp mot samme motstander ble en "nesten-kamp" for vår del. Vi tok ledelsen tre ganger, men hver gang klarte Hasle å komme tilbake og utligne vår ledelse. Avgjørelsen falt i midten av tredje periode da vertene gikk opp i ledelsen for første gang i kampen. Med 4-3 på tavlen var vertene rutinerte og smarte, så vi klarte aldri å skape de store sjansene for å få satt utligningen. Tapet på onsdag og null poeng føles noe ufortjent, da vi flere ganger kunne avgjort kampen i vårt favør. Som i de andre kampene nå etter nyttår var vi dessverre ikke effektive nok når vi gang etter gang skapte store sjanser.

Hasle/ Løren - Ringerike 4-3
0-1: Moen. Scott Hagen, Albert
1-2: De Jonge. Albert, Pedersen
2-3: Nyland. Ryttar, De Jonge
Banens beste: Moen

Nå har vi fire kamper igjen, hvorav tre av disse er på hjemmebane:
18.02 kl. 16.00  Ringerike - Nidaros
19.02 kl. 15.00  Ringerike - Nidaros
22.02 kl. 19.00  Moss - Ringerike
25.02 kl. 16.00  Ringerike - Moss

facebook large instagram large twitter

 

Kontakt oss

Ringerike Ishockeyklubb
Ringeriksgata 11
3510 Hønefoss
Org.nr 983 923 119
Stiftet 14.1.1973

 

Log in or create an account