log in

Skøyteskolen

SKØYTESKOLEN

Er barnet interessert i å prøve en ny aktivitet, eller har det kanskje allerede fått øynene opp for skøytegåing og ishockey? Da er vår skøyteskole et ypperlig tilbud. Her kan barn komme og kose seg på isen inne i Schjongshallen, uansett hvordan været er ute. Skøyteskolen er vårt nybegynnertilbud og er i tillegg helt gratis.

Tidspunkt: Onsdager kl.17.00 - 17.40 (oppstart 25.august.)

Sted for aktivitet: Schjongshallen, Ringeriksgata 11, 3503 Hønefoss.

Utstyr: Alt utstyr kan lånes. Vi anbefaler nybegynnere varme klær og votter, og ta gjerne med egen hjelm (sykkelhjelm, etc.).

Registrering/oppmøte: Ved hovedinngangen til Schjongshallen. Registrering/informasjonsbordet er lett synlig ved ankomst. Vi ber deltakere om å registrere seg med QR-kode hver gang de møter opp, slik at vi har litt oversikt over deltakelsen.

PÅMELDING TIL SKØYTESKOLEN HER

 

OM SKØYTESKOLEN OG ISHOCKEY

Skøyteskolen er et tilbud for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper. Her får barna lære seg å gå på skøyter, og kjenne på mestring og trygghet gjennom lek og moro ute på isen. Skøyteskolen er et helt gratis tilbud, og nye som kommer vil bli tatt godt imot ved ankomst til ishallen.

Aktivitet og gjennomføring:
Skøyteskolen har treningstid onsdager kl. 17.00-17.40 gjennom hele ishockeysesongen. Alle må være klare og ute på isen til kl. 17.00. Voksne vil være tilstede på isen fra kl. 16.45, da har de som er klar litt tidligere mulighet til å gå utpå isen for litt frilek fram til den organiserte aktiviteten starter.

Skøyte- og hockeyskolen deles inn i ulike nivåer for å treffe alle. Fra de som er nybegynner og skal gå på skøyter for første gang, til de som allerede har forsøkt seg på isen og er klar for å prøve ut mer ishockey. Gjennom faste ledere som følger barna over tid så vil de hele tiden være i den gruppen med riktig nivå. Etter hvert som barna blir klar for det så introduseres grunnprinsipper i ishockey, noe som gjør overgangen til Hockeyskolen enklere for barna.

Vi tar smittevern på alvor og følger til enhver tid gjeldende bestemmelser. Av smittevernshensyn ønsker vi at barna kommer ferdigskiftet. Skøyter kan tas på i ishallen. Vi hjelper nye ved ankomst med både utstyr og andre sprøsmål som måtte være. Det anbefales at man møter opp 15 minutter i forveien, slik at vi kan bistå dem som trenger.

Hvorfor skøyter og ishockey?
Ishockeysportens særegne kombinasjon av skøytegåing, kølle og puck gjør at den skiller seg fra det meste annet, ishockey oppleves derfor som ekstremt morsomt. I tillegg utvikler aktiviteten blant annet balanse, motorikk, koordinasjon og stabilitet, ferdigheter som vil være nyttig å ha med seg senere i livet.

Vi i Ringerike Ishockeyklubb ønsker at ishockey skal være for ALLE barn og unge, uansett bakgrunn, og vi vektlegger det sosiale like mye som det som skjer på isen. Ishockey er litt annerledes fra mange andre aktiviteter da det tar litt mer tid å gjøre seg klar til trening og ta på seg utstyret. Det gjør at barna gjennom garderoben får en helt annen sosial tilhørighet enn mange andre steder ved at man naturlig tilbringer litt mer tid sammen som en større gruppe.


Vil du lese mer om ishockey, se Ishockeyforbundets nettsider.

Utstyr
Skøyteskolen stiller lite krav til utstyr. Alle deltakere får låne drakt hos oss. Utstyr kan også lånes ved behov.
Det som trengs for å delta på Skøyteskolen er:

 • Skøyter
 • Hjelm
 • Varme klær
 • Votter/hockeyhansker

Eget infoskriv om utstyr får man ved registreringsbordet på Skøyteskolen, og her får man også tips og informasjon om hvor man kan kjøpe/låne dette. Her står det også mer om utstyr for deltakelse på Hockeyskolen og våre lagenheter.

Avmelding:
Tilbudet er gratis og har ingen forpliktelser til oppmøte. Vi setter stor pris på tilbakemelding på om deltakeren slutter slik at vi kan holde orden i kontaktlistene våre.

GREIT Å VITE OM SKØYTESKOLEN, HOCKEYSKOLEN OG ISHOCKEY GENERELT

 • Skøyteskolen krever ingen forkunnskaper og er et helt gratis tilbud til alle barn i vår region.
 • På Skøyteskolen trengs det kun skøyter, hjelm, votter og varme klær. Ved behov kan man låne dette hos oss.
 • Neste trinn fra Skøyteskolen er Hockeyskolen, som følger de samme treningstidene.
 • På Hockeyskolen er det krav til mer utstyr, og selv om det kan virke som det er mye utstyr så trenger det ikke å være så dyrt. Vi selger startsett med beskyttelsesutstyr for under tusenlappen, og hjelper til med hvor man kan kjøpe utstyr, både nytt og brukt. Noe utstyr kan også lånes i starten.
 • Ishockeyutstyr til barna er veldig ofte like godt når det er brukt som når det nytt. Mange ganger kan det til og med oppleves bedre når utstyret er brukt, fordi det er litt mykere å ha på seg for barna.
 • En ishockeysesong varer normalt fra slutten av august og fram til påske.
 • Har barnet noe erfaring fra før og ønsker å starte direkte på Hockeyskolen, er selvfølgelig det helt greit. Da kan man kontakte lagleder for Hockeyskolen, så får man den hjelpen som trengs for å komme i gang.
facebook large instagram large twitter

 

Kontakt oss

Ringerike Ishockeyklubb
Ringeriksgata 11
3510 Hønefoss
Org.nr 983 923 119
Stiftet 14.1.1973

 

Log in or create an account